Kookworkshops

Kook je met ons mee?

Kookworkshops & Kooklessen

Wil je meer weten over vegetarisch koken? Je receptenboek graag uitbreiden met lekkere en gezonde gerechten? Of gewoon een leuke avond met vrienden, collega's of familie? Kom dan eens één van onze kookworkshops volgen. We bieden zowel workshops op reservering als op open inschrijving aan. Later in 2024 kun je ook weer kooklessen bij ons volgen!

Data 2024 (nieuwe data vanaf zomer 2024 binnenkort online!):

Vrijdag 23 februrari: Kookworkshop Midden Oosten (VOL)

Zaterdag 6 april: Kookworkshop Vega Aziatische keuken (VOL)

Vrijdag 3 mei: Kookworkshop Vegan Sushi

 

Over de workshops

Onze workshops zijn leerzaam, lekker en vooral ook: gezellig. Leren koken in een ontspannen sfeer met leuke mensen om je heen. De thema's wisselen van Midden Oosters, Indiaas, Italiaans tot Summer picknick, Kerst/Feest, Makkelijk&Gezond en Sushi.  

In kleinere groepjes wordt onder begeleiding in onze professionele keuken gekookt. De tafel in onze proefkamer wordt sfeervol gedekt zodat jullie daarna van al het door jullie gemaakte lekkers kunt genieten. Natuurlijk doen wij ondertussen de afwas :-). Je krijgt toegang tot de recepten zodat je deze thuis ook kunt maken.

De workshops duren +/- 4 uur en de kosten zijn vanaf € 89,50 pp, afhankelijk van het thema en de grootte van de groep.

Groepen
Wil je met een groep vrienden, collega's of buren een leuke avond? Onze workshops zijn voor groepen van 10 tot 16 personen te boeken. De datum is in overleg, dit kan in principe alle avonden van de week. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor meer informatie.

Open inschrijving
Zin om een kookworkshop te doen maar heb je zelf geen groep bij elkaar? We organiseren een paar keer per jaar workshops op open inschrijving waar je individueel aan mee kunt doen. Deze worden meestal op vrijdag of zaterdag gegeven en de thema's wisselen.

Meer info & boeken:

Over de kooklessen

Op veler verzoek zijn we eind 2023 gestart met een serie Kooklessen, het was een enorm succes! In 2024 gaan we dit dan ook zeker weer aanbieden, waarschijnlijk na de zomer.

In vier avonden leer je de basisprincipes van vegetarisch koken. Vegetarisch koken is niet het vlees vervangen door iets anders, maar op een andere manier naar eten en koken kijken. Er komen heel veel onderwerpen aan bod, zoals welke ingrediënten gebruik je, welke technieken zijn er om groentes te bereiden, welke materialen heb je nodig, welke smaakmakers zijn er en hoe combineer je die? Wat moet je in je voorraadkast hebben, hoe kook je met 'leftovers', hoe stel je een weekmenu samen. We leggen je veel uit, geven demonstraties en natuurlijk ga je zelf ook een aantal dingen direct in de praktijk brengen. 

Met deze kooklessen willen we je graag inspireren om anders te gaan koken en/of meer plezier te krijgen in het bereiden van je maaltijden. Natuurlijk krijg je toegang tot alle recepten waardoor je met deze leerzame en praktische cursus thuis ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan.

We starten elke avond met een lichte maaltijd (door ons bereid) en gaan daarna snel aan de slag.

Meer info (data 2024 nog niet bekend):

Vegetarische kooklessen

Op onze catering & workshops zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.